Thursday, June 10, 2010

England boleh menang dengan metodologi Mourinho

Tadi Joe Cole 3G gua. Dia kata nak test line dekat sana. Gua iyakan je.

Cole: Hoi, ang buat pa?
Gua: Lu toksah belagak Kedah. Gua terajang sesia je. Lu apahal calling gua ni? Gua tengah sibuk layan Maria Ozawa yang Ismeth tapau untuk gua ritu.
Cole: Gua saja nak test line dekat sini.
Gua: Aah yelah. Lu agak, England ada can tak nak jadi champion tahun ni?
Cole: Gua tak agak, gua memang dah taw dah. England memang champion ini tahun.
Gua: Cakap macam Paan r lu. Gua rasa, tiap kali ada tournament, mesti lu orang kata confirm menang kan? Tak ubah macam Torres, "this is our year. i can feel it!".
Cole: Hoi, lu jangan nak bandingkan gua dengan player kelab sandarkan pada kenangan tu. Gua cakap berilmiah ok.
Gua: Ok ok, chill. Di atas asas apa lu katakan bahwa England champion ini tahun?
Cole: Gua dah buat kajian analisis r. Ingat gua tak belajar statistik ka? Tadi gua tengok match bekas pengurus gua, Mr Mou. Gua tengok semua team yang main chantek tak boleh pergi jauh.
Gua: Maksud lu?
Cole: Lu nak gua terangkan dalam bahasa statistik ke?
Gua: Toksah nak berlagak. Lu time sekolah algebra pun tak lepas.
Cole: Jangan la kantoikan gua. Anyway, gua layan match Champions League tadi. Gua dah buat satu konklusi yang mantap. Pasukan yang bermain dengan cantik dan memegang posesi yang tinggi (baca: Spain) biasanya akan di-outplayed oleh taktikal yang kemas. Dengan kata lain, takda harapan le yop. Apatah lagi pasukan yang mempunyai player yang cantik dan anggun (baca: Spain).
Gua: Ceh, gua ingat berilmiah sangat la lu ni. Fakta tu, time gua tjuh tahun lagi gua dah master.
Cole: Ah ye la lu. Lu tujuh tahun bawak basikal pun tak reti. Dah ah, gua kecewa dengan lu. Kredit gua pun dah nak habis ni. Caloo~
Gua: Ah, kedekut kredit cakap je r. Hoh, kalau tak menang England tahun ni, gua Smack Down lu. Caloo~~

4 comments:

Fatin Mazelan said...

kau nganjeng aku ek?

mikhaelahmad said...

taw pun lu. gua nak tulis semua negara yang bajet main cantek, tapi tak cukup space pule.

Fatin Mazelan said...

cibs~

Nazrin Saad said...

dude, capello pakai metodologi mourinho gak ke?

goyah gak capello kdg2. xpenah mng dgn spain lagi tu.